daha önce yetenek sınavlarına girmiş olanlar...
daha önce yetenek sınavlarına girmiş olanlar...
daha önce bu tip sınavlarla karşılaşmış olanlar yaşadıklarını ve tavsiyelerini paylaşabilir mi?(ayrıntılı lütfen....)
- merve gulsah
makülüyüm
merhabalar üniversite adayı arkadaşım aynı heycanı geçen yıl yaşadım ve bu yıl mehmet akif ersoy üniversitesinde okumaktayım müzik öğretmenliğinde sana şu kadarını söyleyebilirim yaz dönemi boyunca mutlaka özel ders almalısın çok gerekli okul kursundan ziyade özel dersane kurslarını tavsiye ediyorum eğer konyada gireceksen sınava mutalaka konyada majör müzik kursundan ders almalısın ben denizli burdur ve konyaya girdim bunlarla öğrenmek istediğin olursa yardımcı olurum şan çalgı ve istiklal marşına dikkat her yer yabancı şan parçaları kabul etmiyor bunu unutma bol bol dikte çalış bu çok önemli yardımcı olurum sen sor ben yanıtlarım yarın sınavda başarılar
benim hedefim uludağ üniversitesi...tabi aşırı heyecan ve birtakım korkularım var...o gün olacak heyecan verici ortamı tahmin edebiliyorum=)
özel ders alıyorum tabiki fakat şan hocam parça konusunda daha karar vermedi,yabancı seçer mi bilemiyorum.dikte zaten korkulu rüyam,yarı yarıya yapabiliyorum henüz ve yaz boyu dikte çalışıcam sürekli...yardımseverliğin için çok teşekkür ederim..boş bi zamanında sınavda neler hissettiğini jürinin tavrını diğer adayların durumlarını..kısacası sınav günü neler yaşadığını anlatırsan çok sevinirim=)
ve tebrik ederim tabi ki...=)
özel ders alıyorum tabiki fakat şan hocam parça konusunda daha karar vermedi,yabancı seçer mi bilemiyorum.dikte zaten korkulu rüyam,yarı yarıya yapabiliyorum henüz ve yaz boyu dikte çalışıcam sürekli...yardımseverliğin için çok teşekkür ederim..boş bi zamanında sınavda neler hissettiğini jürinin tavrını diğer adayların durumlarını..kısacası sınav günü neler yaşadığını anlatırsan çok sevinirim=)
ve tebrik ederim tabi ki...=)
TNTTNT
Şevkini kırmak istemem ama; Uludağ Üniversitesi Türkiye'deki en zor müzik sınavını yapan okullardan biridir. Bence iyi hazırlanıp girmende fayda var. Yazılı sınav, uygulamalı sınav bayaaa kasmışlar bizim arkadaşları. Ama kendine güveniyosan, kazanabilirim diyosan, okunacak en iyi okullardan birisi Uludağ Üniversitesi.
S.Ü. Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı G.T.S.M. Bölümü / KONYA
Bilgi
merhaba..
herseyden önce kişinin 1 hedefi olmalı! buda yolun yarısı demek!
benim hedefim izmirdi , herkes cok sey söyledi izmir çok zor,torpil cok .... ama kimsenin söylediği umrumda olmadı! hedefimi belirledim çalıştım ve kazandım!hersey insanın kendinde bitiyor!
sınavların içeriklerinden bahsedeyim:
TRABZON'un ilk aşaması: dikte, ezgi, ritim.
ikinci aşama ise: 2ses 3ses 4ses, solfej, şan(2parca) ve çalgı(3parca).
İZMİR'in ilk aşaması: 2ses 3ses 4ses ,verilen kaynak sesten sonra söylenilen notayı sesle vermek, verilen kaynak sesten sonra basılan sesin adını söylemek, şan.
ikinci aşamada dikte, solfej, şan, çalgı.
ANKARA'nın ilk aşaması: 2ses 3ses 4ses, ezgi , ritim.
ikinci aşamada: dikte, solfej,piyano,çalgı, 1metin okuma(onlar veriyorlar)
sınavlarda en önemli sey rahatlık.. stres , heyecan çok olduğu zaman insan yapacağı varsada yapamıyor! tum sınavlarda rahattım sadece izmirin 2. aşamasında stres yaptım çünki çok şartlamıstım kendimi!kesin olmalı yapacağım laflarının yanında ya kazanamazsam da olunca solfeji hiç okumadım...
sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim.
EMEK VEREN , HAK EDEN KAZANSIN..
kolay gelsin
başarılar...
herseyden önce kişinin 1 hedefi olmalı! buda yolun yarısı demek!
benim hedefim izmirdi , herkes cok sey söyledi izmir çok zor,torpil cok .... ama kimsenin söylediği umrumda olmadı! hedefimi belirledim çalıştım ve kazandım!hersey insanın kendinde bitiyor!
sınavların içeriklerinden bahsedeyim:
TRABZON'un ilk aşaması: dikte, ezgi, ritim.
ikinci aşama ise: 2ses 3ses 4ses, solfej, şan(2parca) ve çalgı(3parca).
İZMİR'in ilk aşaması: 2ses 3ses 4ses ,verilen kaynak sesten sonra söylenilen notayı sesle vermek, verilen kaynak sesten sonra basılan sesin adını söylemek, şan.
ikinci aşamada dikte, solfej, şan, çalgı.
ANKARA'nın ilk aşaması: 2ses 3ses 4ses, ezgi , ritim.
ikinci aşamada: dikte, solfej,piyano,çalgı, 1metin okuma(onlar veriyorlar)
sınavlarda en önemli sey rahatlık.. stres , heyecan çok olduğu zaman insan yapacağı varsada yapamıyor! tum sınavlarda rahattım sadece izmirin 2. aşamasında stres yaptım çünki çok şartlamıstım kendimi!kesin olmalı yapacağım laflarının yanında ya kazanamazsam da olunca solfeji hiç okumadım...
sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim.
EMEK VEREN , HAK EDEN KAZANSIN..
kolay gelsin
başarılar...
En son burju tarafından 14 Ağu Sal, 17:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Bütün mesele iyi ve büyük görünmek değil, Gerçekten iyi ve büyük olmaktır."
ben karsılastım kotu bısey:)
sızın hangı okuldan mezun oldugunuzu bılmıyorum ama benden sıze bır tavsıye ınsan bazı seylerı rahatlıkla yaparken 1 senesını tekar tekrar hatta tekrar harcarken kafasındakı abuk sabuk seyler yuzunden orada o sınav yerınde cok basıt hatarlar yapar kendıne guven ve bır kez olsun yapacagım de bende2 senemtekrar gırıyorum bıde en son nasıp kısmet bunuda unutma
SINAVLARA GİRECEK OLANLAR !!!
ÖZEL YETENEK SINAVLARINA GİRECEK OLAN CANLAR !!! TECRÜBE VE TAVSİYE ANLAMINDA SİZLERE YARDIMCI OLMAK İSTERİM. AKLINIZA TAKILANLARI YAZIN.ELİMDEN GELDİĞİNCE CEVAPLAYAYIM. BEN DE SİZİN GEÇTİĞİNİZ BU YOLLARDAN GEÇTİM VE YARDIM EDECEK KİMSEYİ BULAMAMIŞTIM. HABERSİZ VE BİLGİSİZ KALMAYIN. HEPİNİZE BAŞARILAR KOLAY GELSİN ....
iyilik yap denize at demişler balık bilmezse Halik bilir....
pamukkale eğitim fakültesinin sınavı
ben bu sene agslden mezun oldum, acaba denizlinin sınavının zorluk derecesinin dokuz eylül e oranı nedir? bir de gokuz eylülde sadece batı müziğine yönelik eğitim mi veriliyor? yanıtlarsanız çok sevinirim:-)
bazı okullar ilk aşamada daha fazla öğrenci eliyo.yani sadece 50 barajı yetmiyo.9 eylülde bunlardan biri.aynı sınawa bende girdim geçen sene.biliorum kaç kişi girdiğimizi yani.ama denizli de böyledir.54 kişi kalmıştı 2. aşamaya.sadece 1. aşamayı biraz daha ciddiye alması için dedim.zorlukla ilişkisi bu. "ne alakası warsa" diye sormanı gerektirmiyodu.anlatabildim mi...