çello eşikleri
-
çello eşikleri
merhaba ben diyarbakırdan fırat yaklaşık üç ay önce aldığım çellomun eşiği kırıldı.ankara evrensel müzikevinden bir tane getirttim yanlız kırılan ile arasında çok fark vardı kendilerine danıştığımda gönderilen eşiğin ham eşik yani işlenmemiş olduğunu ve o eşiğin işlenmesi gerektiğini söylediler.
diyarbakırda bunu yapabilecek kim var bilmiyorum.daha doğrusu tam yapabilecek kim var bilmiyorum.
ne yapmam gerekir?
yardımlarınızı bekliyorum.
fırat
diyarbakırda bunu yapabilecek kim var bilmiyorum.daha doğrusu tam yapabilecek kim var bilmiyorum.
ne yapmam gerekir?
yardımlarınızı bekliyorum.
fırat
-
- İletişim:
SLM.ÖNCELİKLE İYİ BİR ÇALGINDAN ANLAYAN BİR YAPIMCI ARAMAN GEREK.VAN'DA ÇALGI YAPIM VE ONARIMDAN ANLAYAN,KENDİSİDE ÇELLOCU OLAN SEMİH HOCA VAR.ONUNLA İRTİBATA GEÇMENİ ÖNERİRİM.O SANA YAKIN GİBİ GÖZÜKÜYOR.SANA ULAŞMAN İÇİN GEREKLİ OLAN LİNKİ VERİYORUM.İNŞALLAH İŞİNE YARAR.SAYGILARIMLA.İbrahim YILMAZ.
http://www.yyu.edu.tr/akademikpersonela ... cilno=3688
http://www.yyu.edu.tr/akademikpersonela ... cilno=3688
-
kendin de yapabilirsin
yeni aldıgın esiği eskisiyle üstüste koy ve üstte düz olan bölümü eskiine göre biraz daha üstten çiz ve en en en kalın zımpara ile kazı.eskisine benzeyecektir korkma.daha sonra aralıkları eşit bir şekilde ölç ve telleri dümdüz ola cak birşekilde gerdir.la tel diğerlerine göre biraz daha altta olacak şekilde tuseye göre dengele.daha sonra yay çekerken teller birbirine çarpmayacak şekilde hassas bi şekilde ayarla. eşiği kesinlikle ve kesinlikle ön tabakaya 90 derece dikaçıyla yarleştir.tellerim kopar diye korkma sakın. yalnız benim de senden bir isteğim var. benim çello notalarım yok denecek kadar az. bu yüzden ben de senden bol bol eser ve eyüd istiyorum.beni kırmazsın umarım. sakın korkma yaparsın bu o kadar da zor bi şey değil herkes yapabilir .nota bekliyorum senden.
-
-
Re: çello eşikleri
Merhaba fırat kardeş.Öncelikle diyarbakırda olupta çello sahibi olmandan dolayı seni tebrik ediyorum.Benimde iki cellom var.eşiği kırıldığında kendim yapmıstım.Aldığın eşiği alıştırma dediğimiz işlemden geçirmen gerekiyor.Yani çellonun eşiğinin altına basan kapağına bir zımpara kağıdı yapıştırıp eşiğini kapağa dik tutarak sürte sürte eşiğin kavisini kendi çellona göre alıştırmış olacaksın.
-
Re: çello eşikleri
Slm.. eşik problemini halledemediysen yardımcı olabilirm.