Gitar/BasGitar

Çalgı eğitim/öğretimi ile ilgili görüş ve düşünceler...
NezihOnur

Gitar/BasGitar

Mesaj gönderen NezihOnur »

Bas gitar dersleri.

Çalmayı istediğiniz enstrüman ne olursa olsun müziği her hangi bir enstrüman üzerinde öğrenebilisiniz, buna yastıklara sopalar ile vurmak ya da ağzınızla sesler çıkarmak ta dahildir. Bir bas gitar öğrencisi için armoniyi (akorları) daha geniş ses aralığına sahip gitar ya da piyano gibi enstrümanlarda çalışmak kesinlikle yararlıdır ve hatta gereklidir. Ben bu güne kadar bu konuda üç adet kitap yazdım/düzenledim [I: Gitar/Bas Gitar Metodu, Stüdyo İmge Yayınları – Gitarist ve bas gitaristler için bir el kitabı; II: Ustalardan Gitar Dersleri 1, Stüdyo İmge Yayınları – Santana, Metallica ve Nirvana incelemesi, çeviri; ve III: Bas Gitar, Bemol Müzik Yayınları – Tamamen bana ait, audio ve video dosyalar içeren CD’si ile birlikte], ayrıca, ve belki de en başta, KRAMP grubu ile yapmış olduğumuz kayıtların da (Özellikle ilk albüm ‘Lan N’ Oldu ve isterseniz ikinci albüm İstanbul Sokakları, Ada Müzik) incelenmesi yardımcı olacaktır. Her hangi bir enstrümanı öğrenme dünyasında her şey önce biraz mekanik ile başlar ister istemez (parmak açma, esneklik ve hız çalışmaları); ama bunların belirli nota dizileri (gamlar ve akorlar) içinde yapılması gerekir; ve ritm, iyi bir ritm algılaması ve icrası geliştiremeyen kişi asla müzik yapamaz! Ve tabi, bas gitara has bazı özellikler – slap tekniği ve davul ile uyum, vs gibi. Ve de, tüm bunların öğrencinin kendi tarzını ortaya koyacak şekilde ve kendi yapmaya çalıştığı müziği açıklayacak bir yöntem ile olması gerekir. İstekli arkadaşlara bas gitar dersleri veriyorum; derslerde akustik gitar da kullanıyoruz ve tabi vurmalılar da. Karşılaşacağım/dinleyeceğim müzisyenlerin bilgili, antrenmanlı ve insanlara kendi dünyalarından iyi şeyler yansıtan kişiler olmasını isterim. Gerek duyanlar, ya da, en azından, danışmak isteyenler beni arasın. Sevgilerimi sunuyor ve başarılı çalışmalar diliyorum. Nezih Onur: 0212-571 97 03 (Bakırköy, İstanbul) ve 0535-579 98 42.