Galatasaray Lisesinden üniversiteye sınavsız gidiyorlar!!!!!

Hangi başlığa yazacağınıza karar veremediğiniz ve müzikle ilgili olmayan görüşler...
Cevapla
mahiye
Mesajlar: 143
Kayıt: 16 Haz Prş, 13:39

Galatasaray Lisesinden üniversiteye sınavsız gidiyorlar!!!!!

Mesaj gönderen mahiye »

Kamuoyuyla Paylaşmak Şart Olduğunda

Bir süredir yazışmakta olduğum ve pek çok konuyu paylaştığım bir milletvekili dostumun son mektubunda paylaşmadığım düşüncesiyle karşılaştım. Şaşırmadım desem yalan.

Sn. Milletvekili …. bey,
Benim öğrenmek istediğim bir konu vardı, Milli Eğitim Bakanından yanıt istiyorum. Mustafa Gazalcı beye de not bırakmıştım, sorsun diye bekliyorum:
"Yurt dışında çalışmakta olan kaç Türk bilim adamımız var, kaç doktor ve mühendis var? "
Bunlar tüm eğitimlerini Türk öğretmenleriyle yapmış insanlardır, onları bizim yetiştirdiğimizi kabul etmediği için sayısını bilmek işine gelmeyecektir.
Bir de ricam var, şu anda Galatasaray Lisesi mezunları Galatasaray Üniversitesine doğrudan sınavsız geçiş yapabilmektedir, yasaya aykırı bir durum vardır. Bunu da yüksek sesle sorar mısınız? 27 haziran 2006

Mahiye Hanım,
Selamlar. Yurt dışında çalışan doktor ve mühendislerle ilgili bir sağlıklı sonuç alınabileceğini sanmıyorum. Galatasaray konusunda da, Yüksek Öğretim konularını biraz çekince ile gündeme getiriyoruz, çünkü eğitim sistemini değiştirmek ve yüksek öğretime saldırmak için AKP fırsat arıyor.
Saygılarımla, 27 Haziran 2006

Sn…bey, merhaba,
Sağlıklı sonuç istemiyorum, asgari veya ortalama bir rakam bile bir fikir vermeye yeterlidir.
Eğitim sistemi AKP nin değil Dünya Bankasının istediği şekilde tıkır tıkır değiştiriliyor, İMF reçetesi gibi, ben bunun kitabını elinize verdim, henüz açmadığınızı anlıyorum.
Galatasaray lisesinden sınavsız geçişe gelince; işte bu gerekçe olmadı. ABD bize AKP gösterip sosyal eğitimimizi bitiriyor, tuzak tuzak içinde. Bir süre önce prof…. Bey, Öğretim Elemanları Derneği adına kaleme aldığı Galatasaray Lisesinden sınavsız üniversiteye geçişle ilgili yazısını bir türlü Cumhuriyet gazetesinde yayınlatamadı. Sonra bir gün YÖK başkanı onu çağırıp kendisiyle ilgili geleceğe yönelik bir şeyden söz ediyor ve ondan sonra bu konu bir daha açılmıyor.
Artık susturma taktikleri öyle bir noktada ki, korkunç. Yani Galatasaray lisesinin Temel Eğitim Kanunumuzda yer alan “Herkese fırsat eşitliği” maddesine aykırı olarak, bir etnik elit sınıf yarattığı noktasında bile susmak tercihimiz olabiliyorsa bir dönüp kendimize bakalım, cumhuriyet halk egemenliğinden çıkmış gidiyor, dur diyen yok.
Çok üzülüyorum. YÖK ile AKP nin birlikte değerlendirilmemesi gerekir, şu anda doktor diplomaları kaldırıldı ve siz de bu konuda susmaktasınız. Ekteki belgenin altında imzası olan YÖK başkan vekili Savaş Küçükyavuz şu anda yerinde yok, istifa etmiş.
YÖK kimin YÖK'ü, dışardan doktor mühendis getirilsin diyen gücün işine gelen kararlar alıyorsa nesini savunalım? Tek tek rektörler var Atatürkçü olan, o kadar, ama onlar da bu kararlara direnemiyorlar, esir alınmışız yani.
Galatasaray lisesi meselesini açmaya korkarsak oranın mezunlarının egemenliğine evet diyoruz demektir. Oradan kimler sınavsız üniversiteye gidiyor biliyorsunuz, Fevziye Işık azınlık mekteplerinde okuyanlar; döndük 20.yüzyılın başına, eyvahlar olsun!
İş çarıklı erkana düşüyor, gelin de oyların İşçi Partisine gitmesine engel olun, zor iş.
Sn.Mustafa Gazalcı bana "Bilkent Haz. Okulları yasa tasarısını durdurduk" demişti, nasıl oldu da geçti? Arsaları hazineden almışlar bile. Demek ki YÖK CHP ile değil, AKP ile birlikte çalışıyor.

Namussuzlar kadar cesur olmak zorundayız. Kaybedecek neyimiz kaldı onurumuzdan başka! Selam ve sevgilerimle. 26.6.2006


Değerli okurlarım, biliyorsunuz ki üniversiteye sınavsız geçiş yapmaya hazırlanan Bilkent ve Başkent hazırlık okulları tam gaz artırılmaktadır. Son haber TED’in kendine üniversite açmak üzere olduğudur. Demek ki Galatasaray Lisesi Cumhuriyetimizin kuruluş ilkesini delen okul olma yarışında önde gidiyor.

Ne diyeyim, size iyi televizyon seyretmeler.

28.6.2006
Cevapla