Öğretmen Öğrenci ve Velilere Acil Uyarı

Hangi başlığa yazacağınıza karar veremediğiniz ve müzikle ilgili olmayan görüşler...
Cevapla
mahiye
Mesajlar: 143
Kayıt: 16 Haz Prş, 13:39

Öğretmen Öğrenci ve Velilere Acil Uyarı

Mesaj gönderen mahiye »

İlköğretimdeki Öğrenci ve Velilere Acil Uyarı

Bugün 2 Ocak 2006. İlköğretim okullarında bu hafta dağıtılan Karşılaştırmalı Sınav testleri 2.sınıftan itibaren çocuklarımıza yaptırılacak.
Bu testler bir tuzaktır, çocuklarımızı fişlemek içindir. Test sonuçları ve verilen yanıtlar internete girilecektir.
1.Bu yeni test sistemi ABD eğitim modelinde vardır; çocuğu sürekli fişleyerek bir gün hangi çocuğu askere hangi çocuğu hapishaneye devşireceklerini belirleyeceklerdir.
2.Bu yıl uygulanmaya başlanan içi boş müfredat programıyla çocuklarımızı ilk 4 ayda ne kadar gerilettiklerini ölçecekler, hem de eski müfredatla karşılaştıracaklar.
3.Hedefleri her yıl, bazen senede iki kez, çocukların ne kadar geriletildiklerini ulusötesi merkezlerin kontrolüne vermektir.
4. Okullar belediyelere devredildiği zaman her çocuk fişlenmeye orada devam edebilecektir.
5. Bu yeni testlerin çocuğumuzun sınıf geçmesiyle asla ilgisi yoktur, çocuklar kaç puan aldıklarını bile bilmeyeceklerdir. Ancak okulların genel başarısı üzerine bir bilgi okul yönetimlerine verilecek, bu da okulları olduğundan daha aşağı göstermek üzere düzenlenmiş sonuçlar olacaktır.
6.Biz öğretmenler biliyoruz ki çocuklarımız pekala uzay mühendisliği bölümlerine de gidebilmekte, tıp fakültelerine de, buralardan sonra NASA’da da çalışmaktadırlar. Onlara nasıl bir temel eğitim verdiğimizi gittikleri başardıkları bir üst okullarda ölçmeyen bu testler emperyalist merkezlerin amaçlarına hizmet edecek şekilde hazırlanmıştır.

Sevgili Öğretmenler; karşılaştırmalı testleri öğrencilerinize yaptırmayınız! Yasal hiçbir yaptırımı yoktur, olamaz. Çünkü çocuğun karnesine yansımayacak bir angaryadır bu. Hem ki emperyalistler bizi kendilerinin hizmetinde kullanmaktadırlar.

Sevgili Anne-Babalar; çocuğunuza bu testleri uygulatmak istemediğinizi acilen okul yönetimlerine ve öğretmenlerine bildiriniz. Endişelerinizi yüksek sesle dile getiriniz.

Sevgili öğrenciler; sizin geleceğinizi hiç de iyi olmayacak şekilde düşünen kötü niyetli emperyalist piyasa canavarı önünüze bu testleri koyduruyor. Durum tespiti için yapılan bu testleri boş veriniz, adınızı bile yazmayınız. Kimlik bilgilerinizi, kan grubunuzu, ders ve aile durumunuzu asla internet ortamına girmeyin girdirmeyin. Sizi buna zorlamak, kişinin mahremiyet alanına tecavüzdür; bu nedenle bu testleri yanıtlamadığınız taktirde hiç bir yasal yaptırımı yoktur.

(İlkokul 1. sınıflar henüz okuma yazma bilmiyor diyerek onlara uygulanmıyor. 2. ve 3 sınıflarda çocuklar kodlayarak kimlik numarası yazmayı beceremeyecekleri için testlere kimlik bilgilerini kodlama işi öğretmenleri tarafından dolduruldu.)

Karşılaştırmalı Testleri lütfen şimdi ve bundan sonra (her yıl önünüze koyacaklar) asla doldurmayın. Bir gün Amerikan asker devşirme subayları kapınızı çalmasın diyorsanız, bu testleri doldurmayı reddedin!
mahiye
Mesajlar: 143
Kayıt: 16 Haz Prş, 13:39

Deniz Som'un köşesinde

Mesaj gönderen mahiye »

4.1.2006 Çarşamba gübü Cumhuriyet gazetesinde Deniz Som kendi köşesinde bu yazımı özetleyerek verdi. Bilginize sunuyorum.
Cevapla