1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

2.Koro Çalıştayı,Koro semineri ve kursu

Gönderilme zamanı: 28 May Prş, 19:03
gönderen derya koçak
Organizasyon (en son güncelleme: 21.05.2009)

-Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı
-Koro Eğitimcileri Derneği




ÇALIŞTAY KONUSU:

Akdeniz-Latin-Türk Koro Müziği


ÇOCUK KOROSU ÇALIŞTAY ŞEFLERİ*

Elisenda Carrasco i Ribot (İspanya)
Oriol Castanyer (İspanya)


KARMA KORO ÇALIŞMASI ŞEFLERİ*

Thierry Thiebaut (Fransa)
À Coeur Joie International Genel Sekreteri
Avrupa Genç Korolar Federasyonu Başkan Yardımcısı (Europa Cantat)
Uluslararası Koro Federasyonu Sınır Tanımayan Şefler Koordinatörü
(International Federation for Choral Music-IFCM)

Elisenda Carrasco i Ribot (İspanya)
Oriol Castanyer (İspanya)


KONUK KORO ŞEFLERİ*

Fabio Alberti (İtalya)



*Tüm koro şeflerinin ayrıntılı özgeçmişleri ayrıca bildirilecektir.




KATILIMCI ÇOCUK KOROLARI (en son güncelleme: 21.05.2009)

1.St. Cugat Çocuk Korosu (İspanya-Barselona)
(Koro Şefleri: Elisenda Carrasco i Ribot-Oriol Castanyer)

2.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Belediyesi Çocuk Korosu (KKTC-Girne) (Koro Şefi: Öznaz Uzuner)

3.Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu Korosu (Türkiye-Ankara) (Koro Şefi: Atilla Çağdaş Değer

4.Hacettepe Çocuk Korosu (Türkiye-Ankara)
(Koro Şefleri: Çiğdem Aytepe-Atilla Çağdaş Değer)


KATILIMCI KARMA KOROLAR


Bu çalışmaya etkinliğe katılanlardan istekli olanlar ve etkinlik dışından müzikseverler (müzik okullarında okuyan, müzik eğitimcisi olan veya korolarda yer alan ve gönderilecek eserlere önceden “en üst seviyede” hazırlanarak gelecek herkes) katılabilir.


ÇALIŞMALARIN KAPSAMI

3-12 Temmuz tarihleri arasında, çokboyutlu ve çokyönlü olarak gerçekleştirilecek; çalıştay, kurs ve seminerler ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdadır.



Çocuk Korosu Çalıştayı

Katılımcı çocuk korolarının oluşturacağı “Çalıştay Çocuk Korosu”, Katalan koro şefi Elisenda Carrasco i Ribot ve piyanist Oriol Castanyer ile her gün 3 saatten oluşan toplam 6 günlük bir “çalıştay” yapacaktır.

6 günlük bu yoğun çalışmada öğrenilen eserler, 9 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 20:00’de konserde seslendirilecektir.

Çalıştay Çocuk Korosu üyelerine “Katılım Belgesi” verilecektir.

Bu çalıştaya farklı çocuk korolarından istekliler başvurabilir.



Karma Koro Çalışması


Karma koro çalışmasına, farklı korolardan istekli koristler katılabilir. Ayrıca tüm etkinliği izlemek ve/veya koro şefliği kursuna aktif olarak katılmak için başvuran; koro eğitimcileri, müzik öğretmenleri, müzik okulu lisans-lisansüstü öğrencileri veya “koro şefliği” ile ilgilenen tüm müzisyenler, “karma koro” çalışmalarına katılabilirler.

Ancak bu çalışmaya katılmayı isteyenleri gönderilecek eserlere önceden “en üst seviyede” hazırlanarak gelmesi zorunludur.

Karma Koro Çalışması’na eksiksiz ve tam olarak katılanlara “katılım belgesi” verilecektir.

Bu çalışma etkinliğe katılan ve “etkinlik katılım payını” ödeyenler için ücretsizdir.




Koro Şefliği Kursu

Elisenda Carrasco i Ribot tarafından 10-11-12 Temmuz 2009 tarihlerinde gerçekleştirecek bu kurs kapsamında, koro eğitiminde pedagojik yaklaşım ve yöntemler, temel şeflik teknikleri, koroda ses eğitimi, eser çalıştırma yöntemleri konuları ayrıntılı olarak işlenecektir.

Koro şefliği ile ilgilenen herkes bu kursa izleyici olarak katılabilir.

Kursa aktif olarak katılım 12 kişilik kontenjanla sınırlıdır.

“Koro Şefliği Kursu” katılımcılarına “katılım” veya “aktif katılım” belgesi verilecektir.




Seminerler


Uygulamalı Seminer -1
Çocuk Korolarında Temel Müzik Eğitimi
(Çiğdem Aytepe-Atilla Çağdaş Değer)

Seminer-2
Fransa’da Müzik Eğitimi’ne Genel Bir Bakış ve Koro Eğitimi (Thierry Thiebaut)

Seminer-3
İtalya’da Müzik Eğitimi’ne Genel Bir Bakış ve Koro Eğitimi (Fabio Alberti)

Seminer-4
İspanya’da Müzik Eğitimi’ne Genel Bir Bakış ve Koro Eğitimi (Elisenda Carrasco i Ribot -Oriol Castanyer)

Seminer-5
Çocuklar ve Yetişkinler İçin Müzik Eğitimi Projeleri (Elisenda Carrasco i Ribot)

Etkinlik katılımcıları için ücretsizdir. Etkinlik dışı katılımcılar için 5 TL’dir. Katılım Payları ve kapsamları










KATILIM PAYLARI

Katılım payları ulaşım-yemek-konaklama-kıyafet vb. harcamaları kapsamamaktadır.



Çocuk Korosu Çalıştayı (Çocuk katılımcılar için ) : 70 TL


TÜM ETKİNLİK KATILIM PAYI (Çalıştay, Kurs ve Seminerler)

Tüm Etkinlik Katılımı ve Koro Şefliği Kursu Aktif Katılım Payı: 200 TL


Tüm etkinlik katılımı ve Koro Şefliği Kursu İzleyici Payı:
100 TL






ETKİNLİK DIŞI KATILIMCILAR İÇİN

Karma Koro Çalışması Katılım Payı : 50 TL

Seminer Katılım Payı (Her bir seminer için) : 5 TL





Bu etkinliğe katılmak isteyenlerin “katılım” başlıklı boş bir e-postayı

atillacagdas@yahoo.de

adresine göndermeleri gerekmektedir.




***********************************************


Koro Eğitimcileri Derneği tarafından; koro ve orkestra şefi Elisenda Carrasco i Ribot'un yönetiminde gerçekleşecek ikincisi düzenlenen bu etkinlikte; Barselona'dan 40 kişilik St. Cugat Çocuk Korosu Ankara'da misafirimiz olacak ve çeşitli konserler verecektir.

Çalıştay Çocuk Korosu: St. Cugat Çocuk Korosu,
H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı İlköğretim Okulu Korosu gönüllü üyeleri ve farklı çocuk korolarından katılımcılardan oluşacaktır.

Çalıştay Karma Korosu: Şeflik kursu katılımcısı yetişkinlerden (müzik öğretmenleri, koro şefleri, lisans-lisansüstü öğrencileri veya gençlik koroları üyeleri) oluşacak bir karma koro atölyesi planlanmaktadır. Bu atölye ile farklı şeflerin yönetiminde eserler çalışılp seslendirilecektir.

Koro Şefliği Kursu: İstekli müzik öğretmenleri, koro şefleri ve koro şefliğine ilgi duyan öğrencilere yönelik olarak tasarlanmaktadır.

Çalıştay, konser, seminer, panel ve çeşitli konular üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirilecek bu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi, katılım koşulları ve ayrıntılı program önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.



LÜTFEN,

BU ETKİNLİĞİ İLGİLENEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ;

Müzik eğitimcilerine (Müzik öğretmenleri, koro eğitimcileri, koro şefleri...)

Koro şefliğiyle ilgilenenlere ve öğrencilere (Müzik Eğitimi Anabilim Dalları, Konservatuvarlar ve Güzel Sanatlar Fakülteleri'nde öğrenim gören...)

Çocuk korosu ve gençlik korosu üyelerine...

DUYURUNUZ.

2. Uluslararasi Koro Çalıştayı, Şeflik Kursu ve Seminerleri

Gönderilme zamanı: 11 Haz Prş, 22:03
gönderen atillacagdas
ELISENDA CARRASCO I RIBOT, KORO ŞEFİ

1971 yılında Barcelona'da doğan Elisenda Carrasco i Ribot; Barcelona Konservatuvarı'nda başladığı eğitimini, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği bölümlerinden mezun olarak tamamlamış; sırasıyla J. Sole ve S. Mas ile çalışmıştır. Aynı zamanda koro şefliği eğitimi alan Ribot; J. Prats, J.Dujick, L.Heltay, S. Johnson, F. Bernius gibi tanınmış şeflerle; özellikle de uzun süre P. Cao ile çalışmıştır. Ribot ayrıca, 1998-1999 yıllarında Polonya'da H.Wojnarowsky ve T. Bugaj ile, Almanya'da ise Musica Mundi bursuyla G.Hollerung, Frichsmund ve H.Rilling ile çalışmıştır.

Besteci ve koro şefi olarak; -özellikle de çocuk korosu alanında- ” Premis de Reus” “Concurs per Joves Compositors” gibi birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca Almanya Guissen'de yapılan çocuk koroları yarışmasında da “en iyi şef” ödülünü almıştır.

Geçtiğimiz yirmi yılında pedagojiye odaklanan ve öncelikli olarak “çocuk sesleri” ve “müzikal dil” üzerine yoğunlaşan Ribot; Barcelona' daki konservatuvar “Escolania de Montserrat” ve “Higher Conservatory of Liceo” gibi müzik okullarında çalışmalarını sürdürmüştür.

2000 yılında “St. Esteve d'Olot” bazilikasını tekrar canlandırmak ve 16.ve 17. yüzyıla ait eserler seslendirmek üzere “Capella de Musica de St. Esteve d'Olot”u kurmuştur. 2001'de “ArtsCambra” oda orkestrasını, 2002'de oyun yazarı Marc Rosich ile “La Trattoria Lirica” adında, her yıl yenilikçi bir çalışma ya da opera formunda bir eser üreten bir opera topluluğu kurmuştur.

Çok sayıda çocuk korosu, oda müziği topluluğu ve gençlik orkestrası çalıştırmış olan Ribot; uzun yıllar boyunca Katalan “Secretariat de Coral Infantils” federasyonu için görev yapmış, federasyonun konser programlarını düzenlemiştir.

Barcelona, Girona ve Mallorca Üniversitelerinde müzik öğretmenleri ve şeflere yönelik verdiği şeflik kurslarının yanı sıra, “Catalana d’Entitats Corals” Federasyonu bünyesinde de düzenli olarak şeflik kursları vermektedir.

1998'den bu yana, Avrupa Kantat (Avrupa Genç Korolar Federasyonu) tarafından koro çalıştaylarını yönetmek üzere davet edilen Ribot (Namur 2002, Barcelona 2003, Nevers 2004, Vic 2005, Macaristan 2007); “Arbeitskreis Musik in der Jugend” (Alman genç korolar federasyonu) tarafından da davet almış; “FESNOJIV” ve “Schola Cantorum” orkestra organizasyonları kapsamında da, Venezuela’ya davet edilmiştir.

Barselona’da; çok sayıda konser ve temsilin yanı sıra, çocuklara yönelik olağanüstü etkinlikler sahneye koyan “AUDITORI” ve “Grand Teatre Del Liceu”nun eğitim birimleri ile düzenli olarak işbirlikli çalışmalarını sürdüren Elisenda Carrasco, bu kurumlarda pedagojik konserler tasarlayıp gerçekleştirmekte; ayrıca çocuklara yönelik opera projesinde şeflik yapmaktadır.

On yedi yıldan fazla süredir; M. Marin ve O. Castanyer ile St. Cugat Çocuk Korosu'nu yönetmekte ve Barselona’ya yakın olan bu kasabada büyümekte olan Koro okulunun eğitsel programını düzenlemektedir. Yine on yedi yılı aşkın süredir, Barselona’nın ünlü “Palau de la Música” konser salonu bünyesinde çalışan ”Orfeó Català” çocuk korosunu ve özellikle çağdaş müzik üzerine çalışan “Voxalba” kadın oda korosunu yönetmektedir.

ORIOL CASTANYER, PİYANİST- KORO ŞEFİ

6 yaşında piyano çalmaya başlayan Castanyer, Barcelona Konservatuvarı’nın Yüksek Bölümü’nde piyano ve viyolonsel eğitimi aldı. Şeref derecesi ile Piyano Anasanat Dalı’ndan mezun oldu.

Katalan Koro Federasyonu tarafından düzenlenen şeflik kurslarına katılarak “koro şefliği” üzerine çalıştı. Halen, St. Cugat Çocuk Korosu, Aglepta Kızlar Korosu şefliğini yapan Oriol Castanyer, Barcelona’nın en önemli konser salonlarından biri olan Palau de la Música’da çalışmalarını sürdüren Orfeó Català Çocuk Korosu’nun eşlikçiliğini yapmaktadır.

Ayrıca, Akdeniz halk müzikleri çalan “Amanida Folk” grubunun üyesidir.

Castanyer bu görevlerinin yanında St. Cugat’taki Aula de So Müzik Okulu’nda Müzik Teorisi-Solfej ve Dikte öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Elisenda Carrasco i Ribot ve Oriol Castanyer; 7-12 Temmuz 2008 tarihleri arasında; Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitimi Anabilim Dalı işbirliğiyle düzenlenen;

"Çocuk Korosu Eğitimcilerine Yönelik Eğitsel Şeflik Kursu, Çocuk Korosu Çalıştayı ve Koro Eğitimciliği Semineri"ni

Ankara'da gerçekleştirmişlerdir.

THIERRY THIÉBAUT, KORO ŞEFİ

1947 yılında Paris'te doğdu. Sanatçı hem çocuk korolarında hem de A Couer Joie Vent d'Est isimli karma koroda şan ve koro müziği çalıştı. 1976 yılında Prof. Arthur Oldham'ın yönettiği Paris Orkestrası Korosu’na bariton olarak kabul edildi. Prof. Erwin List ile şeflik üzerine çalıştı ve bir karma koro olan “la Brénadienne” korosunu kurdu. Bu koronun otuz yıl boyunca şefliğini yaptı. Bu koroda yönettiği ana eserler arasında Carmen (Bizet), Missa Solemnis (Beethoven), Stabat Mater (Poulenc), Le Roi David (Honegger), Psalms Symphony (Stravinsky), C Flat Mass (Mozart) vb. saymak mümkündür. Sanatçının korosu, aralarında Brezilya, Lübnan, Portekiz, İskoçya, Litvanya ve Almanya'nın da bulunduğu birçok ülkeden davetler almıştır. 1999 yılında kurduğu A Couer Joie National gençlik korosu 2007 yılında Arezzo koro yarışmasında 5 dalda ödüle layık görüldü. Sanatçı şu anda dünyanın birçok yerinde jüri üyeliği, değerlendirmeci ve şef olarak davetlere katılmakta; bunların yanı sıra À Coeur Joie International Genel Sekreterliği, Avrupa Genç Korolar Federasyonu Başkan Yardımcılığı ve ayrıca Uluslararası Koro Federasyonu’nca hayata geçirilen Sınır Tanımayan Şefler Programı’nın koordinatörlüğünü de yürütmektedir.