Finalede usulsüz nota yazımı
Finalede usulsüz nota yazımı
Yeni bir Finale kullanıcısıyım. Notanın başına herhangi bir usul koymak istemiyorum. Bu mümkün mü acaba?
Re: Finalede usulsüz nota yazımı
Sanırım ölçü sayısından söz ediyorsunuz. Bu mümkün değil. Yazacağınız eseri kendi içinde ölçülere ayırın. Her ölçüye ölçü sayısını belirterek nota girişini yapın. Sonradan o ölçü çizgileri ve ölçü sayılarını gizleyeceğiz. Böylece sizin deyiminizle usulsüz görünecek. Daha sonra main tool palet>measure tool> ölçünün üzerine tıklayın.
Açılan measure attributes penceresinden;
Ölçü çizgilerini gizlemek için: barline>invisible seçin
Ölçü sayılarını gizlemek için: (altta solda) time signature > show if needed seçeneğini >always hide> olarak değiştirin.
İşlem tamamdır.
Açılan measure attributes penceresinden;
Ölçü çizgilerini gizlemek için: barline>invisible seçin
Ölçü sayılarını gizlemek için: (altta solda) time signature > show if needed seçeneğini >always hide> olarak değiştirin.
İşlem tamamdır.
Sayın Admin Merhabalar. Bir bilgiye ihtiyacım var. Bir notayı yazarken 2. ölçüde Usül yazmam gerekiyor. İlk ölçüde usül olmaması gerekiyor (Örnek: Yanık Ömer) bunu nasıl yapabilirim.
sorunuzun cevabı bir üstteki mesajda anlatılıyor... Oradaki adımları takip ediniz..
İlginiz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz yoldan bende olmadı. Versiyon farkından mıdır bilemedim. Bir yorum yapamadım. Fakat deneyerek şöyle çözdüm; Measure Tool a tıkladım. Sonra ölçü rakamları olmayacak olan 1. ölçüye çift tıkladım. Açılan ekranda Sol altta "Time Signature: Show if Needed" yazan yeri "Always Hide" yaptım ve ölçü rakamlarını gizledi ve ikinci ölçüden itibaren (9/8) olarak yazdı.