TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması başlıyor!

Konser, festival, sempozyum, iş ilanları, sınavlar vb.
Lütfen yayınlanmak üzere duyuru göndermeyin. Duyurunuzu kendiniz yapın.
Cevapla
godzilla7
Mesajlar: 1
Kayıt: 13 Ağu Sal, 15:50

TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması başlıyor!

Mesaj gönderen godzilla7 »

TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması başlıyor!
Tema: Özgürlük

Türkiye'nin en uzun soluklu müzik yarışmalarından TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması yirminci yılını“Özgürlük” temasıyla kutluyor.

1994'ten beri kesintisiz olarak her yıl yapılan yarışma, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen Bilişim Kurultayı "Bilişim 2013" kapsamında gerçekleştirilecek.

Yirminci yılında bireysel ve toplumsal yaşantımızın can damarı olan “özgürlük” için bir araya gelen etkinlik; “Özgürlük yolunda kuşkuyu, eleştiriyi, isyanı da paylaşacağız, inancı, umudu, özlemi de. Özgürce düşünen, özgürce yaratan sanat dostlarının özgür bestelerini bekliyoruz.” çağrısı yapıyor.

Eserlerin enstrümantal olması zorunlu

Yarışma amatör-profesyonel tüm bestecilere açık. Yarışmacı adayları eserlerini 10 Ekim Perşembe akşamına kadar internet üzerinden teslim edebilecek. Jürinin ilk değerlendirmesiyle belirlenecek 10 finalistin eserleri halk oylamasına da açılacak. 28 Kasım’da Ankara’da yapılacak final gecesinde yarışmacılar, jüri ve izleyiciler önünde canlı performans sergileyecek.

Yarışmaya katılacak eserlerin sözsüz olması, süresinin 3-4 dakika arasında kalması ve akustik/elektronik bir çalgı ve/veya insan sesi kullanılması gibi koşullar dikkat edilecek hususlar arasında. Derece alan yarışmacılara teknolojik ürünler ve müzik yazılımları hediye edilecek.

Attila Özdemiroğlu’nun başkanı olduğu yarışma jürisinde, Garo Mafyan, İzzet Öz, Borga Parlar, Hakan Özer, Şeref Oğuz, Mehmet Okonşar, Faruk Eczacıbaşı, Artun Ertürk ve Emrehan Halıcı yer alıyor.

Şimdiye kadar binlerce katılımcının besteleriyle hayat bulan yarışma, ülkemizin önemli kültürel etkinliklerinden biri olarak anılıyor. Yarışma özellikle genç besteciler açısından önemli fırsatlar ve olanaklar sağlıyor. Onları kendileri gibi başka müzisyenlerle ve müzik endüstrisinin önemli isimleriyle bir araya getiriyor; fikir alışverişi ve eleştiri için zemin hazırlıyor; eşsiz bir deneyim ve etkileşim ortamı sağlıyor.

TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması katılımcıları, bu yönüyle büyüyen bir aile oluşturuyor. Bu ailenin pek çok üyesi, müziğe profesyonel anlamda da devam ederek birbirinden güzel eserlere ve müzik endüstrisini şekillendiren önemli projelere imza atıyor. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste yarışması, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da bilim, sanat ve teknoloji dostu müzisyenlerin
yaratıcılıklarını özgürce kullandıkları eserlerle zenginleşmeyi bekliyor.

Yarışma Takvimi
Son Katılım: 10 Ekim 2013
Finalistlerin açıklanması ve halk oylaması: 23 Ekim 2013
Final ve Ödül Töreni: 28 Kasım 2013, Ankara
Yarışmaya katılım adresi: beste.halici.com.tr

Fotoğraflar: http://beste.halici.com.tr/album/foto2012
Video (Geçen yılın birincisi): http://www.youtube.com/watch?v=8AiBaWFqaTA
Basın Bülteni: http://beste.halici.com.tr/2013/basin_bulteni.pdf
Bilgi İçin : 0312 210 00 20
Cevapla