Müzik öğretmenlerinin problemleri..

Doğrudan müzikle ilgili olan konulara yer veriniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
kayraalp
Mesajlar: 20
Kayıt: 29 Kas Sal, 21:16
Konum: kilis

Müzik öğretmenlerinin problemleri..

Mesaj gönderen kayraalp »

sevgili müzik eğitimcisi arkadaşlar.."Bizi en iyi biz anlayabiliriz" ilkesinden yola çıkarak, ilköğretimlerde ve liselerde yaşadığımız ortak problemleri tesbit etmek ve çözüm önerileri üretmek adına bu başlığı açtım.Ben genelde bunları sitemizde d,ile getiriyorum ama hep aynı şahıslardan, pek de çözüm önerisi olmayan ve genelde eleştiri mahiyetinde yazılan cevaplar alıyorum.Bu sebepten sizlerden müzik öğretmenliğinin sorunları hakkında yazılar bekliyorum.Saygı ve sevgilerimle..
kayraalp...
Kullanıcı avatarı
kayraalp
Mesajlar: 20
Kayıt: 29 Kas Sal, 21:16
Konum: kilis

Anadolu liseleri..

Mesaj gönderen kayraalp »

Anadolu liselerinde geçen sene müzik ders saati bir hayli fazla olmasına rağmen, bu sene yarı yarıya düşmüştür.Müzik öğretmeni kadrosu olmasına rağmen ders saatindeki düşüş nedeniyle müzik öğretmeni ancak görevlendirme alınmıştır.( benim bulunduğum ilde..)Müzik ders saatlerinin düzenlenmesi için neler yapılabilir? Öğrenciler hiç bir sosyal aktivitenin olmamasından çok şikayetçiler.Bu çocuklar sadece fen ,sosyal ,ingilzce vb.. dersleri mi görecekler?Bu çocuklar ruhsal doyumlarını nasıl sağlayacak?Düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar..
kayraalp...
Kullanıcı avatarı
kayraalp
Mesajlar: 20
Kayıt: 29 Kas Sal, 21:16
Konum: kilis

Mesaj gönderen kayraalp »

Demek ki benden başka problemi olan yokmuş...
kayraalp...
Kullanıcı avatarı
serra
Mesajlar: 17
Kayıt: 19 Kas Cmt, 23:02
Konum: GAZİANTEP
İletişim:

Mesaj gönderen serra »

Bu konuya, Genel Müzik Eğitimi bölümünde, yeni açılan bir başlıkta yer verilmiş.Anadolu öğretmen liselerinde müzik dersi kalkmış adıyla..Burda da anadolu lisesinde müzik dersi yerine resim dersi seçtirildi çocuklara.Kadrolu resim öğretmenleri var diye..
SERRA.
ümitözdemirdinç
Mesajlar: 24
Kayıt: 11 Mar Cmt, 0:10
Konum: istanbul

Mesaj gönderen ümitözdemirdinç »

ilköğretimde müzik öğretmenliği yapmak öyle zorki müfredat yoğun ders saatlari çoook az bu konuda ne yapılabilir bilmiyorum. ne kadar çabalasakta dersimizi farkettirmek zor .haftada 1 saat ders komik hele fakültede aldığımız eğitimi düşününce çok üzülüyorum. sanırım birileri bizim farkımızda değil veya ne işe yaradığımızı bilmiyorlar. :cry:
yetkin
Mesajlar: 2
Kayıt: 21 Mar Sal, 23:17
Konum: mersin

ders saatleri

Mesaj gönderen yetkin »

sevgili müzik eğitimcileri, benimde en büyük sıkıntım ilköğretim 4-5-6-7-8. sınıftaki müzik dersi saatlerinin birer saat olması. Bu konu sanırım herkesin ortak sıkıntısı. Ben özel bir okulda çalıştığım için beklentiler oldukça fazla ve bunları 40 dakikalık derslerde gerçekleştirmek oldukça zor.Yani haftada 1 ders saaatinde müfredatı mı uygulayalım, belirli günler ve haftalara göre sarkı öğretimi mi yapalım yoksa enstürman eğitimi (blokflüt,melodika) mi yapalım.Gercekten bunun kararını vermek te sıkıntı çekiyorum.Siz degerli müzik eğitimcilerinin görüşlerini bekliyorum.sevgilerle....
Kullanıcı avatarı
ferdiayhan
Mesajlar: 4
Kayıt: 23 Mar Prş, 16:46
Konum: antalya

Mesaj gönderen ferdiayhan »

değerli meslektaşım bizim halimizden ancak biz anlıyoruz ama sadece yorumlamak yeterli olmuyor bakanlık düzeyinde girişim yapmak gerek bence. çünkü bu düzenlemeyi yapan insanlar müzigi sadece bir saatlik tabiri caizse onların deyimiyle tıngırtı olarak algılıyorlar ama sesimizi yükseltmeliyiz diye düşünüyorum hassasiyetin için teşekkürler müzikle kal ...:)
müzikle kalın
mustafalp
Mesajlar: 11
Kayıt: 16 Nis Pzr, 14:24
Konum: corum

ders saatleri..

Mesaj gönderen mustafalp »

her öğretmenin mutlaka ders dışı müzik faatliyeti yapması gerektiğini düşünüyorum. bence haftada 6 saat ilgilenen öğrencilere yardım edin, hatta ağırlığınızı onlara verin. diğer öğrencere de öncelikle gerçek müziği tanıtan ve ülkemizin sanat ortamı hakkında düşündürecek müzik dinleme, yorumlama alışkanlığı verin. sanatçılar onların aynaları çünkü.. müfredat ise bence en son verilmesi gereken şey. öyle yapmışlar ki, 6. sınıftan 11. sınıfa kadar bütün müzik bilgilerini yaymışlar.. hatta 11. sınıfta "beşliler çemberi" var, üç diyezli diziler falan, bu çok komik... gerek yerli, gerek yabancı, ölümsüz eserler veren gerçek sanatçıların farkında olsunlar, mutlaka her dersin 10 dk.sını buna veya birlikte şarkı söylemeye ayırın..
benim takıldığım noktalardan birisi öğrencilerin notlandırılması.. iyi anlaştığımız sınıflarda sözlü yapmadan 5 veriyorum tüm öğrencilere ama tabi bunu her sınıfta sağlayamıyoruz.. bir de flüt çalma konusu.. sizler neler düşünüyorsunuz? notsuz diyorum, çalışmıyorlar, not diyorum, sıkılıyorlar. ben ortasını çalanların notlarını yüksekten alarak buldum. hepsi de zorlanmamalı şahsi kanaatim..
herkese iyi çalışmalar diliyorum..
Cevapla