Suzuki Müzik Eğitim sertifika Programı(Keman,Viyolonsel)

Konser, festival, sempozyum, iş ilanları, sınavlar vb.
Lütfen yayınlanmak üzere duyuru göndermeyin. Duyurunuzu kendiniz yapın.
Cevapla
julide
Mesajlar: 1
Kayıt: 18 Eki Pzt, 17:01

Suzuki Müzik Eğitim sertifika Programı(Keman,Viyolonsel)

Mesaj gönderen julide »

Suzuki Müzik Eğitim Sertifika Programı ( Keman-Viyolonsel)
Dr. Shinichi Suzuki tarafından, 1930'lu yılların başlarında, "yeteneğin doğuştan olmadığı ve her çocuğun bir enstrümanı iyi çalması için eğitilebileceği" düşüncesi tüm dünyada yayılmıştır. Bugün 'Suzuki Metodu' olarak bilinen bu eğitim tekniği, Suzuki’nin çocukların ana dilini öğrenme yollarını mütevazi ve son derece pratik olan analizinden ortaya çıkmıştır.

Suzuki'nin bu metodu ve felsefesi yüzlerce öğretmen tarafından Amerika'da, Avrupa'da, Avustralya'da, Yeni Zelanda’da ve Asya'da benimsendi. Bunun sonucunda Uluslararası Suzuki Derneği 1980'de kuruldu. Sonrasında Ulusal Suzuki Dernekleri, öğretmen eğitimini geliştirmek, eğitimcilik çalışmasını daha ileriye taşımak ve daha çok çocuğun Suzuki metodu ile yetiştirilmesini sağlamak üzere dünya genelinde yaygınlaştı.

Müzik Eğitimine küçük yaşlarda başlamanın, üstün yeteneği haiz çocukların keşfedilmesini kolaylaştırması yanında, müziğin çok yönlü etkisinin geliştirici etkisinin tüm çocukların eğitim süreçlerinde ortaya koyacağı fayda da son derece açıktır. Ülkemizde erken eğitim açısından her çocuğun bir enstrüman çalmasının sağlanması için Suzuki eğitimcilerinin yetiştirilmesi amacıyla Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Suzuki Müzik Eğitim Derneği iş birliği ile hazırlanan Suzuki Metodu Müzik Eğitmeni Sertifika programı Fransadan Suzuki Eğitimcisi ve Avrupa Suzuki Derneği Yönetim kurulu üyesi olan Christophe Bossuat, Ruben Rivera, tarafından, Keman, Viyolonsel, olarak verilecektir. Suzuki Müzik Eğitmeni Sertifika programı üç seviye olarak her seviye 5 gün, günde 6 saat toplam 30 saat olarak planlanmıştır. Sertifika programı toplam 108 saat olarak planlanmıştır. Sertifika programı kapsamında Suzuki Eğitimi nedir, Felsefesi ve 3,4 yaş çocuklarda keman eğitimi nasıl uygulanır gibi konular işlenecektir.

Suzuki Müzik Eğitmeni Sertifika Programı 1. Seviye Suzuki Eğitimcisi Sertifika programı ile başlayacaktır. Birinci seviye Suzuki Eğitmeni olabilmek için düzenlenecek olan üç seminere de katılmak ve seminer sürecinin tamamlanmasının ardından düzenlenen sınav sonucunda başarılı olmak gerekmektedir. Sınav sonucuna başarılı olan katılımcılara uluslararası geçerliliği olan Suzuki Eğitimcisi Sertifikası verilecektir.

Suzuki Müzik Eğitmenliği Sertifika Programı içeriği;
· Suzuki felsefesi
· Ana dil metodu
· Derslerin gözlemlenmesi
· Enstrüman çalışması
· Teknik
· Ses tonu üretimi
· Müziksel hafıza
· İşitsel bakış açısı
· Çocukların dinleme becerisini geliştirmek
· Vücudu kullanmak ve duruş
· Çocuk gelişimi
· Çocuk psikolojisi
· Grup öğretimi
· Repertuar dersleri
· Tarzın farkına varma ve açıklama
· Müzik okuması öğretiminde yaklaşımlar
· Teori becerilerini öğretmek
· Öğrenme zorluklarıyla başa çıkma
· Ebeveyn eğitimi
· Okul öncesi çağındaki çocuklara öğretim
· Suzuki öğretim pratiklerini pekiştirmek
· Müzik öğretmenleri için iş becerileri
· Oda müziği
· Orkestra

Suzuki Müzik Eğitmenliği Sertifika Programını başarı ile tamamlayabilmek için aşağıdaki şartları yerine getirmek gerekmektedir;
1. 2 temel eğitmen eğitimine katılmak (her biri 4-5 gün süren)
2. En az 6 tane yan eğitimi tamamlamak (her biri 1-2 gün süren)

Katılımcılar en az 20 dersi (1-3 seviye aralığındakiler) ya da Suzuki eğitimci ve öğretmenleri tarafından öğretilen 10 dersi (4-5 seviye aralığındakiler) gözlemlemek ve bu dersler için defter tutmak zorundadırlar.
Katılımcılar gözetim altında ve öğretim eğitimcisinin kontrolü altında çocuklara (bireysel ya da grup) en az 5 ders öğretmek zorundadır.
Katılımcılar sertifika programı süresince temel ve yan kurslarda düzenlenen tüm konferans ve münazaralara katılmak zorundadır.
Katılımcılar, çocuk psikolojisi ve psikolojiyi teori ve müzisyenlik öğretimini, Suzuki dışındaki repertuarları ve yaklaşımları Suzuki metodunu kapsayan tüm yazılı ödevleri ve tezleri tamamlamak zorundadır.

Kimler Katılabilir?
Suzuki Müzik Eğitim Sertifika Programı’na Dr Suzuki yaklaşımı ve felsefesini benimseyerek kariyerini küçük çocuklara müzik öğretme amacı taşıyan ve öğretim becerilerini geliştirmek isteyen müzisyenler katılabilirler. Suzuki Öğretmen adayı olarak katılan kişiler program sonunda uzman bir Suzuki öğretmeni olarak yüzlerce öğrencinin hayatını değiştirme imkanı yakalayacak ve eğitimdeki ana dil metodu yaklaşımıyla öğrencilerinizi yetenekli müzisyenlere dönüştürme şansınız olacaktır.

Suzuki Öğretmen adayı olabilmek için program yöneticilerinden oluşan jürinin önünde mülakat ve istenen işitsel bir parçanın performansını sunulması gerekmektedir. Adayların 18 yaşını doldurması ön koşul olmakla beraber öğretmenlik tecrübesine sahip olmak bir avantajdır.

Suzuki Müzik Eğitmeni Sertifika Programı Tarihleri:
1. Dönem: 1 -6 Kasım 2010
2. Dönem: 12-16 Mart 2011
3. Dönem: 27 Haziran – 1 Temmuz 2011

Her bir seviye 30 saat eğitim olarak planlamış olup toplam eğitim süresi 90 saattir.
Suzuki Müzik Eğitmeni Sertifika Programı Ücreti:
3.300TL + KDV (%8)
Ödemeler 3 – 12 eşit taksit ile yapılabilir
Ödemeler:
Kadir Has Üniversitesi, Garanti Bankası, Balat Şubesi,
Hesap No: TR06 0006 2000 0200 0006 2998 87
Ödemeler 26 Ekim 2010 tarihine kadar yapılmalıdır.





Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
· Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Hakkında
· Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Misyonu
· Girişimcilik Akademisi
· Medya Teknolojileri Akademisi
· Komşu Diller Akademisi
· Sermaye Piyasaları Akademisi
· Müzik Akademisi
· İngilizce Öğretmenleri Akademisi
· Çocuk Akademisi
· İK Yönetimi Akademisi
· KSS Akademisi
· 4 Boyutlu Koçluk Akademisi
· Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı
· Sosyal Girişimcilik Akademisi
Cevapla