Venezuela Müzik Liseleri Birleşik Orkestrası

Çalgı eğitim/öğretimi ile ilgili görüş ve düşünceler...
Cevapla
yakupkivrak
Mesajlar: 2
Kayıt: 07 Haz Sal, 22:42
Konum: Ankara

Venezuela Müzik Liseleri Birleşik Orkestrası

Mesaj gönderen yakupkivrak »

Vaktiyle bizi çok eleştirdiler, yerden yere çaldılar, yapmak istediklerimizi ve yaptıklarımızı “eğitsel” bulmadılar.. Orkestraları serbest kıyafetle konserlere çıkardık diye, konserlerde elemanları ayağa kaldırıp oturttuk diye demediklerini bırakmadılar ve “gitmemizin” kurum ve eğitim adına daha iyi olacağına karar verdiler. Şimdi duyuyoruz ki her şey yoluna girmiş, orkestralar grand tuvalet giydirilip adam gibi konserler veriyormuş.
Çoğunluk anımsayacaktır, yaklaşık 4-500 kişilik Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Birleşik Orkestraları oluşturur konserler verirdik Anadolu’da.. Aşağıdaki linkte Venezuela Müzik Liseleri Birleşik Orkestrası var. Adam adamcık, hanım hanımcık giyinip çıkmak varken çocukları serbest kıyafetle çıkartmışlar.. Ama gene de hepsini izleyin, tadına doyamayacaksınız. Çaldıkları eserler: Şostakoviç Senfoni ve Arturo Marquez 2 numaralı Dans. Bir de en sonunda tüm orkestra ayağa kalkıp çalmaz mı… Eski günleri yad ettim, Sevgiler…
http://www.ted.org/index.php/talks/asto ... tra_1.html
Yakup Kıvrak
Yakup Kıvrak
Kullanıcı avatarı
ercan bas
Mesajlar: 57
Kayıt: 14 Tem Cum, 14:52
Konum: Hitit Ün. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Ana Sanat Dalı

Re: Venezuela Müzik Liseleri Birleşik Orkestrası

Mesaj gönderen ercan bas »

Hocam Türkiye'de müzik eğitimcisi olmak çok zor. Yani müzik yapmaktan yada müziği öğretmekten bahsetmiyorum. Birilerinin çekememezliği, tepeden yönetmeler, sınırlandırmalar, engellemeler, yeteneksiz yönetimler, torpilli hemşericilikten gelmişler.... Ama biz sizleri çok tanıyoruz, biliyoruz ve peşinizden yürüyoruz hatta koşuyoruz. Sizin başarı hızınıza yetişmek ve yakalamak için. Emekleriniz için teşekkürler. Bu arada orkestra harikaydı.
Cevapla