9.Uluslararası YTÜ. Gitar Günleri

Konser, festival, sempozyum, iş ilanları, sınavlar vb.
Lütfen yayınlanmak üzere duyuru göndermeyin. Duyurunuzu kendiniz yapın.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

9.Uluslararası YTÜ. Gitar Günleri

Mesaj gönderen Admin »

9. ULUSLARARASI Y.T.Ü GİTAR GÜNLERİ

Bu yıl 28 Nisan- 02 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Y.T.Ü Gitar Günleri 9. yılında Carlo Marchione, Carmelo Martinez, Ahmet Kanneci gibi gitar virtuozlerini ağırlayacak. Ayrıca bu yılın teması olan ‘Otantik Performans’ bağlamında Barok lavtasıyla Robert Barto da bir konser gerçekleştirecek. Festival uluslararası gitaristlerle, genç Türk gitaristleri biraraya getirmeyi amaçlıyor. Bu yıl da genç yetenekler hem konserlerde sahne alacaklar hem de ustalık sınıflarından yararlanabilecekler. Türkiye’de giderek gelişen klasik gitarı, akademik boyutta, uluslararası düzeylere ulaştırabilmek için performans, eğitim ve akademik tartışma alanları oluşturulmakta. Bu yılın panel konusu ‘Otantik performans bağlamında vihuela, lavta ve gitar’.

Festival 28 Nisan saat 19.00’da İspanyol gitarist Carmelo Martinez’in konseriyle açılacak. Granada doğumlu olan sanatçı, ‘İspanya’nın en iyi konser müzisyeni’, ‘Manuel de Falla ödülü’ gibi birçok ödülü kazandı. Madrid Konservatuarı’nda Sainz de la Maza’nın sınıfından mezun olan Martinez, şu sıralar Granada Konservatuarı’nda hocalık ve orkestra şefliği yapmakta. Sanatçı konserinde Sanz, Sor, Tarrega gibi İspanyol bestecilerin eserlerine yer vermekte.

29 Nisan’da iki gitar triosunun konserlerini izlemek mümkün. 1979 yılından bu yana sayısız konser veren İstanbul Gitar Trio’nun dinletisi saat 19.00’da gerçekleşecek. Hemen ardından saat 20.00’de Triobio’nun dinletisi var. Üçlü Piazzolla, Gismenti, Bolinati, gibi Latin Amerikalı bestecilerin eserlerini seslendirecek.

30 Nisan 19.00’da yeni kuşağın en iyilerinden kabul edilen İtalyan gitarist Carlo Marchione yer alıyor. Kariyeri boyunca uluslararası birçok ödül kazanan ve dünyanın büyük festivallerine katılan sanatçı Hollanda’da Maastrich Konservatuarı’nda hocalık yapmakta. Marchione konserinde Mozart, Haydn, Ponce ve Giuliani’nin eserlerini yorumlayacak.

01 Mayıs 19.00’daki ‘Genç Yetenekler’ konserinde, aralarında harika çocuk olarak kabul edilen Celil Kaya’nın da bulunduğu, konservatuar ve müzik bölümlerinde okuyan genç gitaristler yer alacak, 20.00’de ise Duoist’in dinletisi var.

02 Mayıs saat 14.00’de ‘Otantik performans Bağlamında Vihuela, Lavta ve Gitar’ başlıklı panel yeralmakta. Panelde, Prof. Ruhi Ayangil, gitarist Doç. Dr. Ahmet Kanneci, müzikolog Dr. Paul Whitehead, Lavta sanatçısı Robert Barto, müzik yazarı Aydın Büke ve gitarist Bülent Ergüden konuşmacı olarak yer alacaklar.

Aynı gün saat 19.00’da uluslararası gitaristimiz Ahmet Kanneci’ye Y.T.Ü Gitar Günleri tarafından verilecek olan ödülün töreni var. Kanneci tören sonrasında bir dinleti gerçekleştirecek. Aynı gün 20.00’de Amerikalı Lavta sanatçısı Robert Barto bir konser verecek. Birçok uluslararası yarışmada birincilik kazanan Barto, albümlerini Naxos firmasından yayımladı. Barto, günümüzün en önemli Weiss ve Hagen yorumcusu olarak kabul edilmekte.

Y.T.Ü Gitar Günleri için http://www.gitar.yildiz.edu.tr adresinden kapsamlı bilgi alınabilir. Tüm etkinlikler ücretsiz ve Y.T.Ü oditoryumda gerçekleştirilecek.


9. ULUSLARARASI Y.T.Ü GİTAR GÜNLERİ PROGRAMI

*Tüm etkinlikler ücretsiz ve Y.T.Ü oditoryumda gerçekleştirilecek.

28.04.2008

Saat 13.00 USTALIK SINIFI Carmelo MARTINEZ

Saat:19.30 KONSER Carmelo MARTINEZ

29.04.2008

Saat 13.00 USTALIK SINIFI Carmelo MARTINEZ

Saat 19.00 KONSER İstanbul Gitar Trio

Saat 20.00 KONSER Trio Bio

30. 04.2008

Saat 10.00 USTALIK SINIFI Carlo MARCHIONE

Saat 19.30 KONSER Carlo MARCHIONE

01.05.2008

Saat 10.00 USTALIK SINIFI Robert BARTO

Saat 19.00 KONSER GENÇ YETENEKLER Celil Kaya, Onur YILMAZ, Gökhan ULUTAN, ‘Yıldız Gitar Trio’ Kerim ALTINÖRS& Erdinç ERDEM

Saat 20.00 KONSER Duoist (Tolgahan ÇOĞULU &Erhan BİROL

02.05.2008

Saat 14.00 PANEL ‘Otantik Performans Bağlamında Vihuela, Lavta ve Gitar’

Konuşmacılar: Prof. Ruhi AYANGİL, Doç. Dr. Ahmet KANNECİ, Dr. Paul WHITEHEAD, Robert BARTO, Aydın BÜKE, Bülent ERGÜDEN, Halit Süha ÇELİKKIRAN

Saat 19.00 GİTAR GÜNLERİ YILIN GİTARİSTİ ÖDÜLÜ (2008) Ahmet KANNECİ

Saat 19.00 KONSER Ahmet KANNECİ

Saat 20.00 KONSER Robert BARTO
Cevapla