Zorunlu ders kalkarsa sana iş yok kadron yok sokaktasın

Sadece ilköğretimi ilgilendiren konular.
Cevapla
mahiye
Mesajlar: 143
Kayıt: 16 Haz Prş, 13:39

Zorunlu ders kalkarsa sana iş yok kadron yok sokaktasın

Mesaj gönderen mahiye »

Pelince, evladım, ilköğretim çağında seçmeliyi savunmak gibi pedagojik bir hata nasıl yaparsın? İstedikleri zaten o.
O zaman sana öğrenci gelmeyecek ve sen maaş almıyacaksın, işsiz kalacaksın. Ufkun ötesini görmeyenlerle program nasıl tartışılır, uyanın gençler. Eski yazdıkalrımı bir daha okuyun, "Milli Eğitimde Emperyalist Kuşatma" adlı kitabımı otopsi yayınları bastı, alın okuyun, bu mücadelenin içinde doğdu bu kitap.
Pedagojik yanlışlarla mı uğraşalım bir daha?
Diyor ki bu programın emrini veren YÖK Dünya Bankası Dairesi ve İrfan Erdoğan; "talep varsa ders var" tek tip insan yetiştirmek ulus devletler kurulurken tepeden yapılırdı (Cumhuriyeti reddediyor), şimdi küreselleşiyor dünya (Oysa tek devletin ABD nin hegemonyasında köleler modeli getiriyor), talep varsa ders var, ümiveristeler de buna göre olacak"

Evlatlarım, azıcık kapitalist sistemde insana reva görülen nedir biraz okuyun ki müzik dersini neden nasıl kaldıracakalrını anlayın.
Talep olursa, bu yetenek dersidir diyor adamlar. benim öğretmenim de kendini konservatuar öğretmeni zannediyor, sınavla mı öğrenci alacaksın seçmeli olduğunda, UYAN! çocuk yeteneği var mı yok mu bilecek yaşta değil ki, sen onun yeteneğini canlandıracaksın, yemek yesin diye annesi nasıl davranısrsa sen de öyle yapacaksın, burası ilkokuldur, unutma. temel yemekler sofrada zorunlu olmalıdır ki serpilip gelişebilsin değil m?
Düzeltme yapmadan gönderiyorum.
iyilikle.
Cevapla