"Akbank En İyi Bankadır" ama yarısını sattı

Hangi başlığa yazacağınıza karar veremediğiniz ve müzikle ilgili olmayan görüşler...
Cevapla
mahiye
Mesajlar: 143
Kayıt: 16 Haz Prş, 13:39

"Akbank En İyi Bankadır" ama yarısını sattı

Mesaj gönderen mahiye »

M.Morgül
Banka İsim Değiştirirse!

Akbank en iyi banka ilan edilmiş, bugünkü haberlerde rastladım. Kim ne için ilan etmiş kısmına bakmadan bir banka neden en iyi banka ilan edilir onu düşündüm.

Bu bir reklamla ödüllendirmeydi. Habere konu olsun ve bedava reklam olsun demekti. Bildiğim bir şey var, Liyonslar böyle ödüller verirler birbirlerine, birbirine müşteri toplarlar bu yolla. Daha önce hiç ilan edilmemiş bir yarışmada birinci getirirler adamlarını. Öyle bir başlık seçerler ki bu başlık altında bir daha yarışma falan da yapılmayacaktır.

Bildiğim bir örnek vereceğim. Bir diş hekimi Liyonslara üyedir ve devlet hastanesinde çalışmaktadır, özel muayenehanesi de vardır. Okullardan topladıkları öğrencileri devlet hastanesinde bu üyeye diş taramasına götürürler. Bir de bakarsınız medyada bir haber, “… Liyons Kulübü bu yıl en fazla ücretsiz diş taraması yapmış diş hekimine ödül verdi” başlığını atar.

Üyelik aidatlarının karşılığı bedava reklamdır, bir de vitrine dizilmiş ödüllerin görsel reklamı. Bir yıl sonra bu ödülü nasıl aldığını kimse sormaz, o alınmış ve vitrine konmuş bir ödüldür artık!

Ankara Yenimahalle Belediyesi AKP’ye geçtiğinden beri belediye vitrini ödüllerle dolduruldu. Son afişine bakar mısınız? “Yenimahalleli Gençlere AB’de iş imkanı, AB işbirliğiyle” AB ve Yenimahalle belediye bayrağı birlikte asıldı caddelere. Bunlar ödülsüz, hibesiz olacak işler mi?
Akbank’ın yarısı yabancı sermayeye satıldı ve “AFERİM AKBANK” oldu, sıra adının değiştirilmesinde.

Nah şuraya yazıyorum, Sabancı’ya mafya usulû diz çöktürülüyor, ödül vere vere hem de!!! Kardeşlerden biri öldürüldüğünden beri bu sürece girilmiş görünmektedir. Hayat SU da böyle gitti, Türk yoğurdumuz Danone olurken de böyle gitti mafyalaşmış malûm küresel sermayenin eline.
Şimdi “Türkiye” adımız gidiyor, bakar mısınız?
Nusret Kebapçı’nın yazısından okuyalım:

“… "Fortis Türkiye kupası." Fortis kim? Neyin nesi? Ekonomik krizle birlikte ülkemizde yeni faaliyet gösteren Dış Bank'ın yeni sahibi. Bir Hollanda bankası. Peki, Kupa kimin? Türkiye'nin kupası. Bu nasıl oluyor? Hollanda'nın bankası, Türkiye'nin kupasının destekleyicisi oluyor. Yani sponsoru. Diyelim ki oldu… Türkiye Kupasının adının altında ana sponsorlar ve diğerleri olarak adları yazılamaz mıydı? Yazılırdı tabi.. Ama öyle olmadı. 2005'de yapılan bir anlaşmayla, Türkiye Kupası'nın adı Fortis Türkiye Kupası oluverdi. Nasıl oluyor bu? Türkiye Cumhuriyetinin Resmi Kupası'nın isim hakkı iki yıllığına bu bankaya nasıl kiralanabiliyor?

…”
Dış Bank nedir? 1968’den beri değiştire dönüştüre bu ada indirilmişti, son maskesi de FORTİS Bank. Reklamını Türkiye adıyla yapıyor, bakar mısınız?
Bildiğim kadarıyla isim değiştirme sırası şöyledir:
Amerikan Dış Ticaret Bankası,
Türk Amerikan Dış Ticaret bankası,
Türk Ticaret Bankası,
Türk Dış Ticaret Bankası,
Dış Bank,
Fortis Bank …

Eski Amerikan kovboy çizgi romanlarında “Binbir Surat” adında bir adam vardı, hala öyle çalışıyor yabancı sermaye, hep tuzaklarla, hep sahte isimlerle...
Gidiş odur ki, Fortis Türkiye Kupası’nın gelecek yıl adı “Fortis Kupası” oluverir, millî olan neyimiz varsa el çabukluğu marifet, el değiştiriveriyor.
Bu binbirsuratlı sihirbaz kim? USA şapkalı dolaşıyor ortalıkta, görüyor ama algılayamıyorsunuz, algılama sistemleriniz altüst edilmiş…
Sıra ülkemizin adının değiştirilmesinde, farkında mısınız?
5.12.2006
Cevapla